15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Türkiye’nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, her görüşten, her hayat biçiminden vatandaşlarımız, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla 15 Temmuz 2016 gecesi bir araya geldi. Milli iradeye kasteden hainleri yine bu millet kendi hür ve özgür iradesiyle canı pahasına engelledi.
292954060 5638288126204539 3878416154505484851 n
 
Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer aldı. Daha öncesinde defalarca darbeler yaşayan bu asil millet, 15 Temmuz 2016’da bu gidişe ‘dur’ dedi. Ülkemiz tarihinde ilk defa bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellendi.
Türkiye, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığın, sadece yazıda, sadece sözde kalmayan, gerektiğinde vatandaşlarının canı pahasına bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdi.
15 Temmuz Direnişi, Türk tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bir milletin çokuluslu saldırılara karşı destansı mücadelesidir, başkaldırısıdır, önlenemez yükselişidir. Bir ve beraber olduğumuzda, omuz omuza verdiğimizde içten ve dıştan planlanan ihanete tek vücut olarak direndiğimizde neleri başaracağımızın göstergesidir 15 Temmuz.
15 Temmuz ülkesini, milletini ve değerlerini ayaklar altına alarak, tarihini ve onurunu satanlara karşı milletimizin “Çanakkale Ruhuyla” karşı koymasıdır. Göğüslerini kurşuna siper eden, tanklara karşı koyan, kendisine doğrultulan silahlara karşı bir adım bile geri adım atmadan vatanı için şehadete yürüyenlerin gecesidir. Yüce Allah’ın da yardımıyla gecenin karanlığından sabahın aydınlığına kavuştuğumuz 15 Temmuz gibi kara geceleri, Rabbim bir daha bu millete yaşatmasın İnşallah.
İlçemizde yarın 15 Temmuz ile ilgili programlara tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, bu duygu ve düşüncelerle o gece şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabr-ı cemil ve gazilerimize şükranlarımızı sunarken, Aziz Milletimize en derin selam ve saygılarımızı iletiyoruz.
© 2017 Durağan Belediye Başkanlığı

Please publish modules in offcanvas position.