CEZALARA İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

 
Değerli Durağanlılar;
Hepinizin bildiği gibi covid testi pozitif çıkan vatandaşlarımız test yaptırmadan önceki birkaç gün içerisinde temas ettikleri veya görüştükleri kişileri (akraba, komşu,eş, dost farketmeksizin) filyasyon ekiplerimize ve güvenlik güçlerimize bildirmekle yükümlüdürler. BU BİLGİNİN GİZLENMESİ HALİNDE ADLİ VE İDARİ OLARAK CEZA SÜREÇLERİ DEVREYE GİRMEKTEDİR.
Covid -19 testi pozitif olup da bu testten birkaç gün önceki dönemde görüşülen kişilerin gizlenmesi halinde; kameralar, vatandaş beyanları ve emniyet-jandarma araştırmalarıyla söz konusu yalan beyan ortaya çıkarılabilmektedir.
İlçemizdeki yüksek vakalar ve temaslı bilgilerinin artık yaygın olarak gizleniyor olması nedeniyle, bundan sonraki dönemde bahsettiğimiz gibi ciddi ve derinlemesine TEMASLI TESPİTİ ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ.
Maalesef bu bilgileri gizleyen iki vatandaşımızla ilgili olarak para cezası uygulamış olup aynı zamanda yargısal süreci de başlatmış durumdayız.
Lütfen kendinizi de bizleri de zor durumda bırakmayarak, böyle bir durumda temas ettiğiniz kişileri ilgili kamu görevlilerimize eksiksiz olarak bildiriniz.
Yaptığımız tüm çalışmalar sizlerin sağlığı ve İlçemizin hızla normalleşme sürecine girebilmesi içindir.
Saygıyla duyurulur.
T.C. DURAĞAN KAYMAKAMLIĞI
© 2017 Durağan Belediye Başkanlığı

Please publish modules in offcanvas position.