KARATAŞ ŞELALESİ PROJE ÖNCESİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İlçemiz Karataş Köyü Dere ve Suçıkağı Mahalleleri arasında bulunan İlçe turizmine büyük katkısı olacağı değerlendirilen Karataş Şelalesi’nin ilk etapta B tipi mesire alanı olarak tescil edilmesi ile ilgili süreç daha önce başlatılmıştı.
Kaymakamlığımızca başlatılan süreç, Orman Genel Müdürlüğü’ne tevdi edilmiş olup bu hafta itibarıyla kurum görüşlerine sunulmuştur. İkinci aşama olarak, proje öncesinde ziyaretçilerimizin ulaşımının daha kolay olması amacı ile yeni yol açma işlemi Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Özel İdare ekiplerimizce tamamlanmıştır. Üçüncü aşamada ise Sinop DSİ 74. Şube Müdürlüğünce iş makinalarıyla Karataş Şelalesi’nin yakın mesafesine kadar dere ıslahı ve dere yolu yapılmıştır.
Bundan sonra, dördüncü aşamada ise Durağan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından menfez boru çalışması, yol genişletme, şev kesme, şarampol açma ve stabilize yol çalışması ve alan genişletme çalışması yapılması planlanmaktadır.
Tüm bu çalışmalarımızın ardından mesire alanı tescilinin de en yakın zamanda alınmasıyla birlikte Karataş Şelalemizin projelendirilmesi ve İlçemiz turizmi açısından cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenmektedir. İlçemize hayırlı olması dileğiyle.
 
Bir 1 kişi, ağaç ve dağ görseli olabilir
 
Bir doğa ve şelale görseli olabilir
 
Bir doğa ve şelale görseli olabilir
 
Bir doğa ve şelale görseli olabilir
 
 
Bir ağaç ve doğa görseli olabilir
 
Bir ağaç ve doğa görseli olabilir
 
Bir 1 kişi, açık hava ve ağaç görseli olabilir
 
© 2017 Durağan Belediye Başkanlığı

Please publish modules in offcanvas position.