İLÇEMİZE DOĞALGAZ GELİYOR

 
Güzel İlçemizin dönüm noktalarından biri olacak hepimiz için büyük bir önem arz eden doğalgaz çalışmalarında Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, bir müjde vererek, sürecin resmi olarak başladığını söyledi.
Durağan için gecesini gündüzüne katan Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, dev yatırımlarla ilçemizi geleceğe taşımaya devam ediyor.
321252417 1342010856566038 7955629891847346213 n
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, ‘Halkımıza verdiğimiz sözleri gerçekleştirebilmek için çok yoğun bir gayret gösteriyoruz. Seçimden önce doğalgaz projesinin sözünü vermiştik. Bugün geldiğimiz noktada bu sözümüzü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun zamandır uğraş verdiğimiz Doğalgaz için süreç başladı. İlçemiz için büyük önem arz eden bu önemli projeyi de hayata geçirmek bizlere nasip oluyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Koordinasyonunda, Akmercan Sinop Doğalgaz Dağıtım San. Ve Tic. A.Ş. tarafından BOTAŞ ve ilgili dağıtım şirketleriyle birlikte, 2021-2026 yılları arasında doğal gaz ulaştırılması planlanan yerleşim yerlerinin belirlenmesine dair yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen ve ‘'2021-2026 Döneminde Doğalgaz Arzı Planlanan Yerleşim Yerleri'' listesinde de yer alan Durağan’dan yoğun doğal gaz talebi olduğundan gerek Belediyemiz gerekse bölgede yaşayan vatandaşlarımızdan gelen taleplerin değerlendirilmesiyle ilgili olarak saha etüt ve proje çalışmaları yapılmış, teknik ve ekonomik yönlerden incelenmiştir. . Akmercan ile yapılan görüşmede; ilçemiz için lisans genişletme başvurusu yapıldı. Durağan’ın doğalgaz kullanabilmesi için; mevcut doğalgaz dağıtım lisansında bulunan Boyabat’ta işletilen dağıtım hatlarının uzatılması ile orta basınç şebeke üzerinden inşa edilecek boru hattı marifetiyle ilçemize doğal gaz arzı sunulacaktır. Resmî işlemlerin bitmesiyle birlikte Mart ayı içerisinde ilçe içi kazılara başlanacak ve Boyabat’tanda İlçemize hat çalışmasının başlayacağı müjdesini vermekten gurur ve onur duyarım.”dedi.
TOKİ Konutları, İtfaiye Binası, Küçük Sanayi Sitesi ve Halk Eğitim Merkezi inşaatı gibi büyük projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, açıklamasının devamında: “Bu önemli hizmetlerin ilçemize gelmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, Milletvekilimiz Sn. Dr. Nazım Maviş, İl Başkanımız Sn. Uğur Giresun, Akmercan Doğalgaz Şirketler Grubu Yöneticisi Sn. Gazi Akmercan, Genel Müdür Yunus Keskin’i, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanımız değerli hemşehrimiz Rüstem Tüysüz, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç başta olmak üzere emeği geçenlere şahsım ve ilçe halkım adına şükranlarımı sunarım. Doğalgaz Durağan'ımıza hayırlı olsun.”dedi.
 
Bir yazı görseli olabilir
 
Fotoğraf açıklaması yok.
 
Fotoğraf açıklaması yok.
© 2017 Durağan Belediye Başkanlığı

Please publish modules in offcanvas position.