MEVLİD KANDİLİ MESAJI

"Aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını niyaz ederim"
Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkanımız mesajında ; “Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin, yıl dönümünde bir Mevlid Kandilini daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında ve katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan, böyle şerefli ve mübarek bir gün vesilesiyle bütün Müslümanları tebrik ediyor, Peygamber (SAV) sevgisinin gönüllerimize sirayet etmesini ve kök salmasını diliyorum. Duygularında sevgi, şefkat, Merhamet ve hoşgörüyü; ilişkilerinde hakkı, doğruyu güzeli ve vefayı; ibadetlerinde ihlas ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, Hz. Peygamber (S.A.V.); sözlerinde ve bu sözlerin ifade ettiği anlamlarda, bütün varlıklara karşı sergilediği tutum ve davranışlarda bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır. Onun aracılığı ile insanlığa gönderilen İslam dini de tebliğin başlangıcından zamanımıza kadar uzanan süreçte; rahmet, adalet, paylaşım, barış ve güvenlik gibi önemli ilkeleri her zaman önde tutarak umutsuz ve çaresiz insanların ümit ve ışık kaynağı olmaktadır. İslam dünyası zor günler yaşıyor. Zalimin kılıcı, Müslümanlar üzerinde bu kadar sert ve bu kadar keskince çok nadir sallanmıştır. Ellerimizi bu gecede yüce Mevla’ya açalım ve yalvaralım. Memleketimizdeki Müslümanların sıhhati ve selameti için, Dünyadaki Müslümanların sıhhati selameti için, zulüm gören Müslümanların sıhhati selameti için yalvaralım. Mevlid Kandilinin, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.