DEĞERLENDİRME...

Değerli Hemşehrilerim…
5 yıllık bir hizmet süresinin ardından yeni bir döneme daha başladık. İlk günkü heyecan ve azimle, gece-gündüz demeden halkımıza hak ettiği hizmeti sunmak için çalışmaktayız. İlçemizin Altyapısını ve üst yapısını tamamlamış şekilde, yeni projeleri de hayata geçirerek 2023 hedeflerine hazırlamak için tüm imkânlarımızı seferber ettik.

Geçmiş dönemde yaptığımız hizmetler zaten hepinizin malumu, 31 Mart Yerel seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Mart ayından bugüne kadar; belirli bir safhaya getirdiğimiz çalışmalarımızdan da kısaca bahsetmek istiyorum.

sss

📌 Altyapının tamamlanmayan kanalizasyon bağlantılarının ivedilikle bağlantılarının yapılmasını sağladık. Hamd olsun şuanda altyapı ile ilgili hiç şikâyet almıyoruz. Biz lafa değil icraata bakıyoruz.

📌 Altyapının bir parçası olan, yaklaşık 5 Milyon TL maliyetli Atık Su Arıtma Tesisi de tamamlanarak faaliyete geçti. Artık kanalizasyon suyu Gökırmak’a akmayacak.

📌Altyapı ile birlikte başladığımız su isale hattı yenileme çalışmamızın yüzde 70’i tamamlandı. Mesken bağlantılarının yapımı hala devam ediyor.

📌 Altyapının tamamlanmasının hemen ardından vatandaşlarımızı çamurdan kurtarmak için aciliyet durumuna göre hemen üstyapı çalışmalarına başladık. 31 Mart Seçimlerinden hemen sonra bugüne kadar 50 Bin M2 Kilitli Parke Taşı, 5 Bin M2 Karo Taşı döşeme çalışmaları tamamlandı. 70 Bin M2 daha kilitli parke taşı yapacağımız alanımız var.

📌 Bunlarının yanında üstyapımıza Milletvekilimiz ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün de destekleriyle 3 Km asfalt çalışması yaptık. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde üstyapımızın yüzde yüzünü tamamlamış olacağız.

📌 İlçemiz genelinde sadece 3,5 km stabilize yolumuz kaldı. Bunun yanında merkez mahallemizde yol ve kaldırım çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Gökırmak ve Yeşilyurt Mahallelerimizde sadece birer tane stabilize caddemiz kaldı.

📌 İlimize gelerek müjdeler veren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum, İlçemizin Çevre düzenlemesi için 1 Milyon TL. HİBE desteği ve Belediyemizin ihtiyaçlarının karşılanması için 2 Yıl ödemesiz 1 Milyon TL. Kredi desteği sağladı.

📌 Gençlik ve Spor Bakanımızın seçim süresince Durağan ziyaretinde vermiş olduğu yüzme havuzu sözüne binaen, Belediyemizce süratle gerekli çalışmaları yaptık. Butik havuz sözünü kapalı yüzme havuzuna çevirdik. İnşallah Kapalı Yüzme Havuzunu Orman İşletme Müdürlüğünün üst kısmında bulunan boş alana yapacağız. Oradaki elektrik trafosunu da kaldıracağız. Bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak inşallah.

📌 Yine Spor Toto Genel Müdürlüğü ile Belediye olarak yaptığımız protokol ile ilçemize yeni bir halı saha kazandıracağız. Bu halı sahamızı ve semt sahamızı da eski hastanenin arka tarafındaki boş alana yapmayı hedefliyoruz.

📌 30 yılı aşkın zamandır devam eden Altınkaya Mahallemiz Göletalltı Mevkiindeki mülkiyet sorununu çözüm noktasına getirdik. Tahsis amacı değişikliği, idari yoldan tescil ve 18. Madde Uygulaması sonrasında 102 adet konut alanı, 1 adet cami alanı ve 1 adet park alanı tapusu olmak üzere toplamda 104 adet tapu çıktı. Konut alanında kalan 102 adet tapunun, 45 tanesi Belediyemiz adına ve 56 tanesi ise Hazine adına tescil edildi. Hazine adına kayıtlı olup, üzerinde yapı olan taşınmazların satılmak üzere Belediyemize devredilmesini talep ettik. 2020 yılı içerisinde inşallah vatandaşlarımızı tapularına kavuşturacağız.

📌 Sayın Milletvekilimizin de destekleriyle Buzluk Yaylasının Tabiat Parkı yapılması için başvurularımızı yaptık. Çalışmalar belirli bir safhaya geldi. İnşallah 2020 yılı içerisinde bu talebimizin de tamamlanmasını bekliyoruz.

📌 Karataş Şelalemizin de turizme kazandırılması için gerekli başvuruları yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bu alanın çevre düzenlemesi de yapılarak hizmete sunulacak.

📌 İlçemiz halk Pazarı baya eski. Tarım Bakanlığımız tarafından 2020 yılı içerisinde sonuçlandırılacak İPARD projesi kapsamında Pazar yerinin yeniden yapılması için talebimizi ilettik. Sayın Milletvekilimizin ve il başkanımızın da destekleriyle önümüzdeki yıl Pazar yerinin İPARD kapsamında hibe olarak yenilenmesini bekliyoruz.

📌 Öğrenci yurdu konusunda Sosyal Yardımlaşma Vakfımızca yapılan projenin hayata geçirilmesi için Sayın Milletvekilimize talebimizi ilettik, vekilimiz bu konuyu Aile Bakanımızla görüştü. İnşallah yurt sorunumuz da böylelikle çözülmüş olacaktır.

📌 İlçemizin kanayan yarası olan Durağan Çöplüğünü çözüme kavuşturuyoruz. Durağan-Boyabat-Saraydüzü belediyeleri olarak yaptığımız Katı Atık Arıtma Tesisi inşaat çok şükür başladı. Bu çalışma tamamlandığında durağanımızın çöp diye çöplük diye bir sorunu kalmayacak. Üç belediyenin çöpü ortak bir alanda toplanarak geri dönüşüme kazandıracak.

📌 Haziye ait arazilerin Belediyemize kazandırılması için çalışmalara başladık. Gerekli başvuruları yaptık. Bu hususta çalışmalarımız devam ediyor. Orman deposunun belediyemize devri konusunda da çalışmalar yapıyoruz. Burası belediyemize devir alındığında bir konuda proje oluşturma şansımız olacak. Bu toki olur, arsa temini olur, tesisleşme olur birçok konuda çalışma yapılabilecektir.

📌 Milletvekilimiz ve İl Başkanımızın destekleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Vidanjör aracı hibe aldık. Bu araç sadece çekim görevi görüyor. Bu aracın aynı anda hem çekim hem basınç görevini yapabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olark 150 Bin TL daha ek ödenek tahsis edildi. 2020 yılı içerisinde bu eksikliğimizde de gidereceğiz.

📌 Yine önemli bir eksiğimiz olan Merdivenli İtfaiye aracı temini konusunda Sayın Milletvekilimizin desteği ile itfaiye aracı eksiğini de belediyeler birliği kanalı ile giderilecektir.

📌 İlçemize yeni yapılan 50 yataklı modern devlet hastanesinin ilçe dışında olmasından dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye olarak şehir içi dolmuş hattını faaliyete geçiriyoruz. Çalışmalarımız tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılacak. Böylelikle vatandaşlarımızın ulaşım sorunu da çözmüş olacağız.

📌 İlçemiz sınırları içinden geçen Durağan-Dikmen yolu ile birlikte Durağan Devlet Hastanesinin de yol sorununu çözmüş olduk.

📌 Yandak Mahallemizin ilçemize resmen bağlanmasıyla birlikte bu mahallemizin eksiklikleri de gideriyoruz. Mahallemizin öncelikli olarak su sorunu çözmek amacıyla su isale hattı döşemesi tamamladık. Sadece bağlantısı kaldı. Abonelik çalışmalarının tamamlanmasıyla bu mahallemizde içme suyuna kavuşmuş olacak. Bu yıl sonuna kadar bu çalışma tamamlanacak. Yine bu mahallemizin üstyapı sorununu da yakın zamanda tamamlayacağız.

📌 Göreve geldiğimizde kullanılmayan atıl vaziyette duran İkiz göletler ve Gökırmak sosyal tesislerini faaliyete geçirdik. Bir süre kendimiz işlettik. Daha sonra ikiz göletler sosyal tesisini özelleştirerek halkımızın hizmetine sunduk. Gökırmak sosyal tesisini de önümüzdeki dönemde özelleştirmeyi düşünüyoruz.

📌 Yine uzun yıllardır atıl vaziyette bulunan Şahin Tepesi parkını da ihale yoluyla özelleştirerek halkımızın sosyal alanlardan faydalanmasını sağladık.

📌 İlçemiz Buzluk Mahallesinde 18 uygulaması çalışmalarına başladık. Şuanda Kadastro Müdürlüğünce ilçe genelinde kadastro güncellemesi çalışması devam ettiğinden güncelleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 18. madde uygulaması çalışmaları da tamamlanacak inşallah.

HİZMET VE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ EN GÜZEL ŞEKİLDE UYGULAYARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ… SAYGI VE SEVGİLERİMİ SUNARIM…

© 2017 Durağan Belediye Başkanlığı

Please publish modules in offcanvas position.