BAŞKANIMIZ ANKARA'DA...

BAŞKANIMIZ KILIÇASLAN AKILLI ŞEHİRLER VE BELEDİYELER KONGRESİNDE

Belediye Başkanımız Ahmet KILIÇASLAN, yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar vasıtasıyla sınırlı kaynaklarını etkin kullanarak gelecekteki problem ve ihtiyaçlara çözümler üreten, çevreye ve doğal kaynaklara saygılı, insan hayatına değer katan ve yaşam kalitesini iyileştiren şehirler projesi kapsamında Ankara’ya ziyaret gerçekleştirdi.

Ankara Ticaret Odası ATO Kongre Sarayı’nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına katılan Belediye Başkanımız Ahmet KILIÇASLAN yaptığı açıklamada; “Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli şekilde gerçekleşmesini sağlayan akıllı teknolojiler, belediyelerin vatandaşa daha etkin hizmet sunmalarına imkân tanımaktadır. Nesnelerin interneti ve ileri teknolojiler, kentlerimizde yaşamı yeni bir boyuta taşımaktadır.

Hâlihazırda birçok belediyede kullanılmaya başlanan akıllı şehir uygulamaları daha çok çevre, ulaşım, yönetişim, güvenlik, sağlık ve coğrafi bilgi sistemleri alanlarında yoğunlaşmaktadır.

Bu çerçevede,  doğal üyesi olduğu birliğimizde, dünyada yerel yönetim konusundaki teknolojik gelişmeleri takip etmek, belediyemizin bu gelişmelere uygun yapılanmaları ve hizmet üretmelsi ve tecrübe paylaşımını mümkün kılmak amacıyla 15-16 Ocak 2020 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ne katılım gösterdik.” dedi

Konuyla ilgili yönetici ve uzmanları bir araya getirerek akıllı şehirlere geçiş sürecine ivme kazandırmayı hedefleyen Kongre; belediyeler, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, girişimciler, firmalar ve dünyanın dört bir yanından uzmanları bir araya getirecek bir platform olması bakımından ilk olma özelliğini taşımaktadır.

81981565 1307268322798850 4669004173763674112 n

82210020 1307268372798845 6367980798112432128 n 1