BAŞKANIMIZIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Beledye Başkanımız Ahmet KILIÇASLAN, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, şunu diyen bir yazı '30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI Kutlu Olsun 98 nci Yil DURAĞAN BELEDİYESİ 1955 Ahmet KILIÇASLAN Durağan Belediye Başkanı'

 

Aziz milletimizin,  şanlı tarihi boyunca devam eden kutlu yürüyüşünün mana ve değerini bizlere en güzel şekilde hatırlatan, yakın tarihimizin gurur ve iftihar vesilelerinden 30 Ağustos Zaferinin 98. Yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Şanlı tarihinde, hiçbir zaman tutsaklığa boyun eğmeyip bağımsızlığını muhafaza eden aziz milletimiz, bu uğurdaki mücadelesiyle insanlığın ortak hafızasında, asırlar boyunca haklı ve saygın bir yer edinmiştir.

Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekûn verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur.

O günkü işgal kuvvetlerine karşı kazanılan bu zafer, özellikle milletimizin 15 Temmuz  darbe girişiminde  gösterdiği demokrasi mücadelesi, sarsılmaz kardeşliğimize, birliğimize ve bütünlüğümüze zarar vermeye çalışan  şer odaklarına da verilen en büyük derstir.

Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen, aziz milletimizin kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve medeniyet tasavvurumuz, güçlü ordumuz ve milletimizin birlik ve beraberliği karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz büyük hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle,  bizlere üzerinde hür olarak gururla yaşadığımız bu vatanı bırakan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere,  bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

© 2017 Durağan Belediye Başkanlığı

Please publish modules in offcanvas position.