DURAĞAN'IN ÇÖP SORUNU BİTİYOR

Durağan, Boyabat ve Saraydüzü Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Boyabat Doğuca Köyü Kuzveren Mevkine kurulan Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisini Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, Boyabat Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, Belediyelerimizin Meclis Üyeleri, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı, ilçelerimizin Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ve teknik personel  alanı gezerek, yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanımız Ahmet KILIÇASLAN yaptığı değerlendirmede: "45 Milyon TL Maliyeti olan 15 Milyon’u Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe olarak alınan 179 ay taksitli 15 yıl ödemeli Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi Türkiye’de İller Bankası tarafından yapılan ilk büyük proje olarak yer alıyor. Tesis 2021 yılının başında faaliyete geçerek, ilçemizin kanayan yarası olan çöp sorununu da ortadan kaldıracak. Bu proje ile vahşi depolamanın önüne geçilerek, sadece bölgede değil tüm Türkiye'de örnek gösterilecek bir tesis olacak. Projenin ilçemize kazandırılmasına vesile olan Ak Parti Sinop Milletvekilimiz Sn. Dr. Nazım MAVİŞ’e, İl Başkanımız Uğur GİRESUN’a ve emeği geçen herkese ilçem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."dedi.