DURAĞAN’DA ZEYTİN ÜRETİMİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR...

İlçemizde tarihsel bir geçmişi olan ve araştırmalarımız sonucu Durağan’a bir marka değeri katması maksadıyla yeniden ve sistemli bir biçimde üretimi için çalışmalarına başladığımız zeytin fidanlarında önemli bir adımı daha atmış bulunmaktayız. Yağbasan ve Çaltucak Köylerinde Delice (Yabani Zeytin) aşılamalarına başlandı. Durağan Orman İşletme Müdürlüğünce yaklaşık 2500 adet aşı yapılacak.
Ümidimiz ve niyetimiz, Karadeniz Bölgesinde zeytini ve zeytinyağını profesyonel ve sistemli bir şekilde üreterek; Sinop ve Durağan için istihdam sağlayan, gelir getiren ekonomik bir değer ve marka yüzü haline getirmektir.
Zeytincilik Projesinin başka saç ayakları da bulunmakta olup, kamuoyu gelişmelerle ilgili düzenli olarak bilgilendirilecektir. Projeye emek harcayan herkese teşekkür ediyoruz.

Bir 1 kişi, ayakta, dağ, doğa ve ağaç görseli olabilir

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve doğa görseli olabilir

Bir açık hava görseli olabilir