YALNIZKAVAK KÖYÜNÜN İLÇEYE BAĞLANMASINI İSTEDİ

BELEDİYE BAŞKANIMIZ KILIÇASLAN
YALNIZKAVAK KÖYÜNÜN İLÇEYE BAĞLANMASINI İSTEDİ

Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, ilçenin gelişimi için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Başkanımız Kılıçaslan, ilçeye 5 kilometre uzaklıkta olan Yalnızkavak köyü sakinlerinden Durağan’a mahalle olarak bağlanmalarını istedi. Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Garnizon Komutanı Kemal Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Yurdagül, Milli Eğitim Şube Müdürü Ersin İleri Yalnızkavak Köyü’nün Durağan’a bağlanması ile ilgili köylülerle görüştü.
KARARI VERECEK SİZLER
HİZMETİ GETİRECEK İSE BİZLERİZ
Belediye Başkanımız Ahmet Kılıçaslan, ilçenin gelişimi için bu isteğin önemli olduğunu belirterek;“İlçemize çok yakın olması nedeniyle köyün Durağan’a bağlanarak ilçenin bir mahallesi olmasını köylülerimizden istedik. Köyler başımızın tacı, eskiden beri idaremizin kültürümüzün ananevi geçmişi olan birimlerimiz. Çağdaş yönetim anlayışı içinde Yerel Yönetimlerde köyler yeterli manada hizmet üretme noktasında çok da hak ettiği noktada olamıyor. Bazı konularda hizmet alımı noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Köylerimizde genelde yaşlı nüfus olduğu için yeri geldiğinde mezar kazacak bir vatandaşımızı bulamıyoruz. Bu köyümüzün ilçeye bağlanması ile yol, su , kanalizasyon, çöp vb. hizmetlerden daha etkin bir şekilde faydalanacak. Mahalle olarak Durağan’a bağlanmaları Yalnızkavak köyünün menfaatinedir. Gene de son karar Yalnızkavak köyü halkınındır. Alacağınız karar sizler ve ilçemiz için hayırlı olsun. Hizmetleri sizlerle paylaşacağız, beraber başaracağız.”dedi.